Приватний електрик або компанія?Переваги та недоліки

Кожна людина так чи інакше зверталася до послуг електрика. Адже хто крім цього кваліфікованого фахівця зможе підключити житлове приміщення до лінії електропередач (ЛЕП) або замінити в будинку розетки, вимикачі, проводку.

Електрики - особлива каста людей, яка забезпечує не тільки доступ до благ цивілізації, але і часом тримає в своїх руках людське життя. В наші дні часто в новинах з'являються повідомлення про пожежі в будинках або квартирах,причиною яких виступає несправна проводка. Тому так важливо не помилитися у виборі фахівця-електрика, що виконує свою роботу якісно і в строк.

У зв'язку з цим виникає закономірне питання: до кого краще звернутися, до приватного майстра чи у фірму або компанію яка виконує електромонтажні роботи?

Ознаки хорошого майстра

Відмінними характеристиками хорошого електрика, майстра своєї справи, є: 

  • наявність освіти з даної спеціальності, а також розряду і доступу до роботи в електроустановках;
  • професіоналізм, який безпосередньо залежить від стажу роботи. Важливо дізнатися, де працював цей чоловік, на якому підприємстві, що здійснює електромонтажні роботи, і який стаж його роботи в даній компанії;
  • наявність портфоліо - візитної картки кожного поважаючого себе фахівця;
  • наявність власних інструментів для виконання електромонтажних робіт;
  • відгуки. Найчастіше завдяки «сарафанне радіо» можна отримати оцінку діяльності даного фахівця;
  • висока ціна за надані послуги. Як правило, справжній майстер своєї справи ніколи не працює майже задарма. 

Електрик,електромонтажні роботи,київ,компанія,вартість робіт

Недоліки звернення до приватного майстра 
  1. Серед приватних електриків можуть виявитися як електрики, які обслуговують електричні мережі і підробляють подібним чином у вільний час. Так і звичайні шабашники, які не мають спеціальної освіти. У першому випадку існує ризик «розтягування» робочого процесу на тривалий період, адже співробітник РЕМу залежить від графіку основної роботи. Що ж стосується шабашників, то їх, як правило, низькокваліфікована діяльність поставлена ??«на потік». Велика швидкість виконання робіт відбивається на якості послуг, що надаються, що в подальшому може призвести до непоправних наслідків.
  2. Часто навіть приватники - кваліфіковані фахівці користуються старомодними методами і пристосуваннями, адже для їх регулярного поновлення потрібні чималі кошти. Тому, якщо споживачеві потрібно розробка нової електричної схеми електропроводки, приватний електрик може не впоратися з поставленим завданням. 
  3. Основною перевагою приватних майстрів є досить низька, в порівнянні з фірмою, вартість послуг. Але і тут є підводні камені: приватник не може надати гарантії на виконану роботу. Тому, в разі виникнення якихось непередбачених ситуацій, пов'язаних з неякісним наданням електромонтажних послуг, претензії пред'являти буде нікому.  

Переваги звернення до фірми або у компанію електрик

ТОВ Компанія Електрик,обслуговування електроустановок,електромонтаж,київ

На відміну від приватних електриків, співробітники фірм по налагодженню електромереж володіють усіма вищеописаними характеристиками хорошого фахівця. Також істотними перевагами компаній виступають: 

  • швидкість виконання робіт. Фірма укомплектована достатньою кількістю професіоналів, здатних швидко і в строк справлятися навіть з самими об'ємними замовленнями;
  • регулярне підвищення кваліфікації працівників електромонтажних фірм, оснащення їх

    сучасними обладнанням та інструментами за рахунок компанії;

    наявність гарантії на надані послуги та матеріал. А в разі неналежного виконання робіт завжди є кому пред'явити позов. 
       Серед суттєвих недоліків фірм, що здійснюють електромонтажні роботи, є висока вартість їх послуг. Тому в подібного роду організації, як правило, звертаються для виконання великих за обсягом замовлень. Незначні електромонтажні роботи, такі як заміна вимикача або розетки, вирішуються замовниками в приватному порядку.

     Таким чином, вибір грамотного виконавця електромонтажних робіт, здатного якісно і в строк впоратися з поставленими перед ним завданнями - процес складний і відповідальний.

Щоб дізнатися вартість електромонтажних робіт у Києві,Житомирі,Одесі телефонуйте за телефонами вказаними в розділі Контакти нашого сайту. 


Повернутися назад