Блискавозахист врятує від пожежі.Як захиститись від блискавки

Молниезащита дома,цена,купить,Киев,Одеса,Днепропетровск,Винница,Житомир

21 травня, біля 17:30, у с. Суховоля Володарсько-Волинського району внаслідок розряду блискавки, виникла пожежа в шлакоблочному сараї. Вогнем знищено дах, перекриття, частково домашні речі.

Наступного дня трапилося ще три пожежі через атмосферні розряди – повідомляє прес-служба УМНС в Житомирській області. У с. Ставки Володарськ-Волинського району горіла господарча будівля. У смт Корнин Попільнянського району – трансформатор. У с. Ослики Черняхівського району внаслідок розряду блискавки згорів дах житлового будинку. 

Рятувальники попереджають, що з настанням сезону блискавок треба бути уважними та обережними. Пам’ятайте! Щоб знизити долю ризику під час грози, треба вжити спеціальних заходів.

Не ховатися під деревами (особливо тими, що стоять окремо). Найбільш небезпечні дерева – це дуб, тополя, ялина, сосна. Рідко блискавка б’є в березу і клен. Перебуваючи на відкритому просторі, не стійте прямо (блискавка б’є в найвищу точку на місцевості), не лягайте на землю (таким чином ви підставите все тіло під удар блискавки), краще присісти навпочіпки у суху яму чи траншею, обхопивши ноги руками. Тіло повинне мати по можливості менший контакт з землею. Не варто бігти. Не можна їхати на велосипеді. Якщо ви їдете в автомобілі – треба зупинитись і зачинити вікна (до речі, в поїзд блискавка влучити не може, оскільки у крайньому випадку вибере для удару дроти електричної тяги, а не вагон. У горах треба уникати гребенів, виступів та інших підвищених точок. Небезпечно перебувати поруч із металевими предметами. Не варто купатися, а краще знаходитися на сухій поверхні (наприклад, у наметі). Якщо ви в цей час знаходитесь у човні, якнайшвидше гребіть до берега (на воді ви найвищий об’єкт). Не тримайте в руках довгі чи металеві предмети, як, наприклад, вудки, парасольки… Не торкайтеся металевих споруджень, дротяної огорожі. Не рекомендується перебувати на даху, біля громовідводу і заземлювача. Якщо у вашого радіо або телеприймача на даху індивідуальна антена, її треба від’єднати від приладів. Не стійте біля відчиненого вікна. В приміщенні тримайтеся подалі від металевих предметів, електроприладів, телевізора (краще вимкніть їх з розетки).

Якщо Вас цікавить вартість грозозахисту для будинку,телефонуйте за номерами телефонів,які вказані на нашому сайті в розділі Контакти .


Повернутися назад